Installation af en helkropskryokammer

Kryoterapi er en behandlingsform inden for sundhed og fysisk velvære. Det er fx sportsklubber, medicinske faciliteter, medicinsk praksis, wellnesscentre, skønhedsforretninger og endda til hjemmebrug. Læger, fysioterapeuter og andre restitutionsspecialister har indført kryoterapi.

Installation af et kryoterapikammer giver mulighed for at give klienter en ny type behandling. Og som med enhver anden form for behandling skal et vist antal betingelser og regler følges.

Hvad har jeg brug for til installation af et krypterapi-kammer i hele kroppen?

Den første betingelse er at installere det kryogene kammer i et tilstrækkeligt stort rum, der opfylder kriterierne for at rumme et nitrogenbaseret kryokammer til hele kroppen. Det anbefalede gulvareal er 15 – 20 kvadratmeter.

CRYO XC ™ i sig selv er meget alsidig og kan installeres i de fleste rumtyper, da enheden adskilt i dele er i stand til at passere gennem døre i en bredde på 60 cm. Man skal dog være opmærksom på, om nitrogencylindrene kan komme ind i rummet.

Vores kryokammer kører på flydende nitrogen, som er komprimeret gas i flydende form. Kvælstof i den gasform er ikke giftig og er den primære komponent i luften, som vi indånder.

Hvis koncentrationen af nitrogen i luften overstiger en bestemt grænse (under 19% i den omgivende luft), er der i midlertidigt en øget risiko for hypoxi (mangel på ilt), hvilket kan føre til ubehag i form af svimmelhed eller besvimelse i meget sjældne tilfælde.

Derfor har vi et antal sikkerhedsforanstaltninger på plads i alle installationer. Først kræver vi en åbning på en væg med en diameter på mindst 12 cm for at muliggøre evakuering af nitrogenluft fra klientens kryokabinet. Dette kan naturligvis ske gennem en væg, eller evakueringen kan også ske ved hjælp af et integreret ventilationssystem.

For at sikre maksimal sikkerhed i kryoterapirummet skal der i næsten alle tilfælde installeres et luftfornyelsessystem. Rummet skal også være udstyret med en iltføler til at måle iltniveauer i rummet. Hvis det forudindstillede niveau overskrides, vil en alarm starte, og man skal tænde for ventilationssystemet for at gøre rummet 100% sikkert igen.