Cryoterapibehandling

Cryoterapi er en effektiv lavtemperaturbehandling, der bl.a. bruges i sportsrehabilitering til hurtig restitution efter skader, reduktion af inflammation og smerte samt vægttab.

Cryogenmedicin har været brugt i flere hundrede år. Den mest almindelige form er brugen af isbade for at reducere muskelhævelser og smerter og for at fremskynde helingen af skader. Ved ultralave temperaturer stimuleres hudens termoreceptorer af dampens stærke energi. Når huden afkøles til den nødvendige temperatur, aktiveres helingsprocessen.

Populært blandt professionelle sportsfolk

Cryoterapibehandling med kold luft er i eksplosiv stigning og bruges allerede af de fleste professionelle sportsudøvere i forbindelse med muskelopbygning og regenerering efter traumer. Behandlingen foregår ved at bruge ultralave temperaturer til at genoprette kroppens kredsløbs-, nerve- og energisystemer.

Ifølge videnskabelig og medicinsk forskning opnås den optimale Cryoterapibehandling ved at placere kroppen i temperaturer ned til -120-170°C. Kuldepåvirkningen fremkalder en række fysiologiske reaktioner, der fremmer behandling og restitution.

Helkropscryoterapi er kendt for sine fedtforbrændende og smertestillende egenskaber opnået gennem eksponering for ultralave temperaturer. De ultralave temperaturer stimulerer hudreceptorer, aktiverer reaktionen af centralnervesystemet, som frigiver endorfiner og forbedrer humøret. Cryoterapi forbedrer også blod- og lymfecirkulationen, lindrer betændelse ved at rense for toksiner og metaboliske produkter samt forsyner blodet med ilt og næringsstoffer, der er nødvendige for at stimulere cellulær reparation i hele kroppen.

1. Booster dit immunsystem

Cryoterapi får kroppens produktion af anti-inflammatoriske hormoner til at stige, så eventuelle betændelsestilstande i kroppen reduceres. Mindre inflammation reducerer smerter og hjælper kroppen med at hele og restituere.
Under Cryoterapien udsættes kroppen for små doser af fysisk stress, som er med til at styrke celler og immunsystem. Ved at styrke immunsystemet kan kroppen bedre afvise forskellige vira, og forskning peger også på, at Cryoterapi har en positiv effekt på demens og behandling af en række kræftformer samt eksem og migræne.

2. Reducerer restitutionstiden

Gennem kortvarig højintens kuldepåvirkning kan Cryoterapi reducere musklernes restitutionstid. Det sker bl.a. gennem øget iltning til musklerne samt kardiovaskulær belastning. Cryoterapi er en af de hurtigste og mest effektive behandlinger mod smerte og ømhed – både efter konkurrence, træning eller en lang dag foran computeren.

3. Forbedrer de fysiske præstationer

Ved at frigøre næringsstoffer, enzymer og hormoner samt forbedre iltgennemstrømningen i blodet er Cryoterapi med til at øge kroppens anaerobe power. Det betyder bl.a., at kroppen bliver bedre til at tolerere smerte og ømhed i forbindelse med udholdenhedssport.

4. Smerte-håndtering

De anti-inflammatoriske hormoner, som bliver frigivet i forbindelse med Cryoterapi, lindrer smerte, så man får det bedste ud af dagen. Cryoterapien er desuden med til at gøre nervesignalerne fra kroppen til hjernen langsommere. Dermed reduceres opfattelsen af smerte og ømhed.

5. Få mere energi

Cryoterapi har en positiv effekt på både energiniveauet, et øget fokus, humøret og søvnen. Cryoterapi sætter gang i kroppens produktion af endorfiner, som både giver energi og et humørløft. Frigørelsen af endorfiner vil få dig til at føle mere motiveret og klar til både træning, konkurrence eller en lang arbejdsdag. Den øgede energi er bl.a. med til at gøre Cryoterapi til en fast del af opladningen for professionelle sportsfolk før træning og konkurrence.

6. Fremmer vægttab

Cryoterapi er også med til at øge stofskiftet, og otte timer efter en session hjælper behandlingen med at forbrænde 800 kalorier. Det sker, når de kolde receptorer bliver aktiveret af den kolde luft i Cryosaunaen, og kroppen går i termogenese, som øger stofskiftet. Det sker, fordi kroppen forbrænder kalorier for at producere varme.

7. Booster Collagen-produktionen

Cryoterapi styrker Collagen-produktionen i kroppen, som er med til at holde hud, led og hår stærkt. Cryoterapien bekæmper også stress-hormonet Cortisol, som kan nedbryde Collagenen og påvirke søvn og blodsukker.

Book en tid idag

Bestil en tid hos cryosaunalux.dk eller en af vores partner.

Bestil en tid her »

Går du med tanken om at få en Cryosauna?
Få et forpligtende tilbud her.